Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

milan16647

11. 3. 2011 14:23
Řekl bych.

Řekl bych asi takto.Pes je zvíře.Pes je v naší společnosti chráněn více než tzv.bezdomovec.Nechte zmrznout vědomě psa-týrání+přestupek.Nechte vědomě zmrznout člověka-nic se nestalo.Co víc dodat...........[>-]

0 0
možnosti
S

Smrť

11. 3. 2011 14:41
Re: Řekl bych.

Pes je zvíře s inteligencí zhruba dvouletého dítěte, jeho vliv na vlastní život je minimální - nedomestikovaný pes by byl v naší přecivilizované společnosti brzy odstřelen. Člověk má přece jen poněkud větší mozkovou kapacitu a možnost do zněčné míry určovat svůj osud. Pokud není ochota, pokud se vše řeší lahví, pak ve mně není mnoho soucitu pro tyhle ztroskotance. Nevyčítám jim zápach, hygienu holt na ulici příliš provozovat nejde, ale pokud místo za jídlo utrácejí za alkohol... je to jejich volba, ale mě to odpuzuje. A ještě víc mě odpuzuje naprosto neskutečný svinčík, obludná smetiště, která bezdomovci nadělají, kdekoliv se usadí :-(Rv.

0 0
možnosti
K

Kalenprd

11. 3. 2011 14:12
Pěkný článek na motivy

snímku Somráka z Beverly Hills. Zoufalý tulák (Nick Nolte) se málem utopí v zahradním bazénu, který patří rodince zbohatlíků z Beverly Hills (Richard Dreyfuss, Bette Midler). Tento dobrý skutek však nastartuje neuvěřitelný sled překvapivých a zábavných událostí, které zasáhnou životy naprosto celé rodině včetně psa Matisse. Aneb nikdy nevíte, jak přijdete k tomu svému :-)V

0 0
možnosti
R

realateista

11. 3. 2011 13:58
Je to úkol pro profesionály

Jde o složitý psychologicko sociologický problém. To je pro amatéra vždy obtížné  nějak řešit.

Ve vyspělé společnosti by se o ně měl starat stát prostřednictvím odborníků. Amatér většinou špatně dopadne už jen proto, že mezi bezdomovci je mnoho "profesionálních" podvodníků, slabochů, nevyrovnaných osobností, psychopatů ap.

Mám osobní zkušenost. Ti lidé dokáží být i při nízké inteligenci velmi přesvědčiví, dovedou vyvolávat soucit, umí se chovat velmi slušně ap.

Je dobré si všímat, jak se chovají k "třetím stranám", často dokáží být velmi neslušní, sebestřední, nadřazení  ap.

Závěr: Stojí za to jim pomáhat, skutečně je můžete postavit na nohy a nějaký čas mohou "sekat doborotu". Ale nečekejte nějaký vděk nebo uznání. Protože jde často o nevyrovnané infantilní osobnosti, můžete se dočkat velkých hádek, "podivné" nenávisti  i okradení. Prostě, je to práce pro odborníky.

0 0
možnosti
JM

janacz

16. 3. 2011 9:39
Re: Je to úkol pro profesionály

Odborníci považují problém za neřešitelný.

0 0
možnosti
N

nekymann

11. 3. 2011 13:56
nechapu!

no nevim nevim.. i ja sem jednou podleh a (jelikoz se pracovne pohybuji kolem Andela a Smichovu a s bezdomovci je tu se nepotkat naprosto nemozne. obdaroval sem jednoho tiketkama (co se mi dušoval), ze je tu omylem a ze hleda praci atd atd.. uz je to asi ctyri roky a pan tam dal vesele chlastaa a smrdi!

musim jeste rict, ze me nejvic dokaze nas*at!!, kdyz jsou v MHD, kde se diky nim neda dychat a revizor si ho ani nevsimne, za to slusny lidi buzeruje!!!  

takze plne nepodporuju tento zakon a sem pro, aby tyto lide byly nasilim vyvezeni z hlavniho mesta a nasledne celeee ceske republiky! rad se toho ujmu! uz me nebavi kazdy den uklizet odpadky roztahane kolem popelnic, kdyz si tam hledaj nejakou dobruutku a nebavi me kazdy den dychat jejich chc**nky!!! jelikoz oni pro uleveni si opravdu daleko nejdou... nejsou to lidi!!! a davno jim neni pomoci...

mozna to zni drsne! ale ziju v praze a tak nechapu tento postoj!! ani zakon!! fuj...

0 0
možnosti
K

kočka

11. 3. 2011 14:00
Re: nechapu!

Souhlas souhlas!To se divím,že Vás s těma Ticketkama ještě neposlal někam,chlast se za ně nekoupí...Okolí Anděla je opravdu příšerný!Nicméně,co mi zvedlo minulý rok kufr,bylo když si bezdomovec vesele seděl a močil na Slavii na zastávce!

0 0
možnosti
HS

hodný strejda

11. 3. 2011 13:35
bezdomovci jsou důležitou součástí demokratické společnosti

Mají důležitou funkci přenašeče nemocí, které by se bez nich dávno nevyskytovaly. Nakažení občané si je musí léčit a tak zvyšují zisky nadnárodním farma firmám. R^

0 0
možnosti
K

Kalenprd

11. 3. 2011 14:08
Re: bezdomovci jsou důležitou součástí demokratické společnosti

načež zaplatí za ně taký "klistýr" že se jimi taky brzo stanouR^ Chudý = solidární = hloupý. A kruh se uzavírá. A proto si važme sobeckých, arogantních s neochotou někomu pomoci, spíš okrást. Ti přežijí vše a všechno

0 0
možnosti
B

bebina

11. 3. 2011 12:58
Tak by me zajimalo,

jesti to pani uz nekdy zkusila, nebo si jen naivne mysli, ze by to fungovalo. Protoze ja jsem to opravdu zkusila a uz nikdy vic. Bezdomovcum nepomahat, nechat je tam kde jsou, protoze cim drive na ulici zemrou, tim lip pro ne i pro spolecnost, bohuzel. S pritelem jsme poskytli byt, stravu a praci znamemu, ktery tenkrat jeste nebyl bezdomovcem, ale uz mel hodne naslapnuto. Vydrzel pracovat necele 3 mesice a pak stejne utekl na ulici k chlastu a ostatnim bezdomovcum. Za 14dni to bude rok, co je na ulici. Svoji zavislost na alkoholu umel velmi dobre skryvat a vetsina lidi co ho znala si myslela, jaky je to chudak, takovy sikovny hodny chlap. Jo houby, pred nami mu podalo pomocnou ruku nekolik znamych, vzdy to dopadlo stejne, nevydrzel pracovat a nechlastat, vsude po sobe nechaval dluhy. Jestli prezil letosni zimu, tak jeho jedinou nadeji je, ze ho zavrou do kriminalu kvuli neplaceni alimentu, protoze my jsme byli ti posledni blbci, co mu pomahali.

0 0
možnosti
K

kočka

11. 3. 2011 13:36
Re: Tak by me zajimalo,

Ano,taky jsem někoho podobného znala,až na to,že jemu pomáhali rodiče...on u nich vždycky pár týdnů sekal latinu,potom zmizel,páchal trestnou činnost,chvilku v krimu a zas dokola...!

0 0
možnosti
SJK

spatřil jsem kometu

11. 3. 2011 12:58
Pěkný příspěvek

i když smutný...nicméně za mne R^R^R^

0 0
možnosti
R

roman036

11. 3. 2011 12:41
Milá dámo.

Bezdomovců je několik skupin, vy je ale nerozlišujete. Jsou lidé kteří se ocitli mnohdy né svojí vinou na dně. O nich ale v podstatě nevíte, neboť se starají o svůj zevnějšek, myjí se, perou si prádlo atd. (na to existuje celá řada charit které to umožňují) a pochopitelně se snaží opět začlenit do společnosti. A pak tady máme ony smradlavce z čekáren a tramvají. Těm už v 99% doopravdy není pomoci. Oni nepotřebují ani mýdlo, ani chleba. Jim k životu stačí už jenom Iron a nedopalky z refíže. Člověk který je schopný dorazit cigaretu kterou našel na zemi už doopravdy nemá šanci na jen trochu normální život. Je to smutné že někdo takhle žije, je to ale jejich vlastní volba. My to nechápeme, jemu to tak možná vyhovuje. Kdo ví. Ve chvíli kdy je možnost například pracovat pro městu při klidu sněhu, tito lidé se dvakrát do práce nehrnou.

0 0
možnosti
L

lesicatko

11. 3. 2011 12:46
Re: Milá dámo.

Asi tak, dobré postrehy...

0 0
možnosti
G6

George63

11. 3. 2011 12:33
pěkný článek

je z něj cítit lidskost..., na rozdíl od některých "komentátorů"

0 0
možnosti
S

Silvana

11. 3. 2011 12:37
Re: pěkný článek

Asi narážíte na mě, že? Nu, klidně si své peníze investujte jak chcete - je to na Vás :)  Hodně štěstí ;)

0 0
možnosti
X

xs123

11. 3. 2011 12:25
To by taky musel s adopcí souhlasit ten bezdomovec

A to by jako probíhalo jak? Že mu adoptující poskytne byt a prostředky k životu? A byt za jakých podmínek? Zadarmo pronajmout, darovat, pronajmout za peníze nebo za služby? Bezdomovec není zviřátko ani nesvéprávné dítě, ale svéprávný dospělý člověk. Pokud mi je někoho líto, můžu s ním navázat osobní vztah a podporovat ho i bez adopce a zákonů.Domů si taky můžu nastěhovat , koho chci, byt a majetek taky můžu darovat, komu chci, ale zároveň všechny lidi musím - respektovat. Nevím, k čemu by zákon byl dobrý?

0 0
možnosti
B

bebina

11. 3. 2011 13:09
Re: To by taky musel s adopcí souhlasit ten bezdomovec

Omyl, bezdomovec jiz diky zavislosti na alkoholu nebo jinemu psychickemu postizeni neni svepravny. Svepravny clovek i kdyby ze dne na den prisel o strechu nad hlavou, dokaze se o sebe postarat. Mozna prvni noc stravi u pribuznych nebo znamych, mozna i na lavicce v parku, ale druhy den uz bydli treba na ubytovne nebo si pronajme pokoj, ten se da sehnat od nejakych 3000Kc a inzeratu je vsude plno. Po vyhozeni z prace vedou jeho prvni kroky na urad prace, kde vezme jakoukoliv i podradnou praci, jen aby mel nejaky prijem. K takovemu preziti i ta minimalni mzda postaci, jen aby clovek nezustal na ulici.

0 0
možnosti