Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč by to měla platit ta firma? Ta přece nestávkovala a ani si to nelze představit, že by podnikatel stávkoval proti svým klientům. To jsou jenom socialistické tanečky.

Pokud stávkuje nějaká odborová centrála = zakáže svým členům pracovat, je odpovědná ta centrála a všechny ztráty zisků a terorizaci nezúčastněných musí zaplatit sama.

1 1
možnosti
AH

Ale zákazníkovi- pasažerovi - přece je úplně jedno, kdo to zaplatí - pokud se zavazadla ztratí (a to dokonce i v případě, že se jen zpozdí natolik, že je nucen si koupit vše znovu)! To přece není třeba řešit a není hlavním problémem, který je tématem článku. Dokonce jeho tématem není ani debata o demokracii, ale o tom, kdy už stávka jako taková, zasahuje hrubě do práv lidí, kteří do toho spadnou, aniž by věděli jak a přesto na to jen oni doplatí. Pokud to odnesou spoluobčané, kteří jedou na stejné lodi s rebely, třeba i politici, kteří v té zemi nastavují pravidla, je to pochopitelné. Ale...Pokud se ukáže, že se zavazadla ztratí nebo budou vykradena a pojišťovny i letecká společnost (a ta jednoznačně má zodpovědnost za pasažery i jeich zavazadla) se budou odvolávat na mimořádnou událost, která se nebude posuzovat jako pojistná událost, doplatí na to, že si v Belgii udělali nespokojenci týden volna, cizinci, kteří nejen že nemohli nic ovlivnit, ale nemohli se proti tomu ani nijak bránit. Takže se to směle může opět opakovat - protože za škody nikdo zatím, nemusí nést odpovědnost. V tom je ten háček.

2 0
možnosti
Foto

Demokracie je úplně jiný mechanismus, než právo na stávku. Zřetelně je vám neznámá elementární terminologie. Tvoříte kompot z vepřového a mrkve. Mýlíte se ve všem.

0 3
možnosti
JL

Kdyby se stávka nikoho nedotkla, tak by neměla smysl. Proto u nás mají šanci železničáři, lékaři, dopravci a podobné profese. A na druhou stranu - stávkou by ničeho nedosáhli např. zaměstnanci berních úřadů.

2 0
možnosti
JT

kdyz Vam nedorazi kufr, muzete si nakoupit veci, ktere potrebujete a letecka spolecnost Vam je proplati.

1 0
možnosti
PN

P78e18t11r 65N20o49v61á94k

20. 5. 2013 15:55

Právo na stávku umožňuje demokracie.

Hned první věta a takovej paskvil.

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4157x
Jsem pedagog a publicistka - ale také matka a hlavně žena. Hodně věcí mě štve, vadí mně nespravedlnost, ale přesto si myslím, že nesmíme dovolit, abychom všichni začali vidět svět a budoucnost černě.

Seznam rubrik