Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Polarnyk

25. 2. 2011 13:29
?

Nevim, proc mluvit o smirovani. Urednik je placen za praci a zamestnavatel ma pravo kontrolovat jestli opravdu pracuje.

Ja ziju v Kanade a pri navstevach ceskeho internetu se nestacim divit.

V kazde diskusi chcipne v patek odpoledne pes. V sobotu mrtvo, v nedeli mrtvo, v pondeli rano zacnou prispevky naskakovat, jako by ti lidi za to byli placeni.

No, oni vlastne jsou......8-o

0 0
možnosti

oldiess

25. 2. 2011 14:43
Re: ?

R^;-D

0 0
možnosti
PZ

Rájec

25. 2. 2011 11:20
práce není seznamka

Srovnívat nějakou soukromou fyrmu s ministerstvem je možné. Ve firmě si práci hlídá vlastník a určuje, co bude tolerovat a co ne. On tu práci platí a tedy je to jeho kompetence. Na ministerstvu je to jinak. To je byrokratická instituce a vše se odehrává podle pravidel. Pokud má nějaké ministerstvo ve svých řádech to že úředníci si mohou dělat co chtějí, tak je to pro danového poplatníka asi nepříjemné. Kompetentní nadřízený, protože chce zůstat v přízni u danového poplatníka takový pravidlo nevydá a úředníka co nedělá co má, prostě vyhodí. Je to celkem prosté. Stačí se držet principu.

0 0
možnosti
L

lrklo

25. 2. 2011 10:19
Kontrolovat elektronickou poštu může každý

zaměstnavatel, ale nesmí číst její obsah. Mě daleko více vadí, že ze státního si platí " k...amarádku" A to se mu nyní narodilo 4 dítě.;-O

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 2. 2011 8:47
ten poslední odstavec dal odpověď

On totiž skutečně zaměstnavatel může nastavit různé typy kontroly (od píchaček, přes vykazování činnosti až ke kontrolám mailů nebo celého internetového provozu). Je to na něm, a záleží na celkovém ovzduší, zda to zaměstnanci příjmu a nebo s tím šlehnou a půjdou ke konkurenci, která jim dá třeba i víc peněz a nebudete je formálně buzerovat, ale spíš se zajímat co skutečně pro podnik odvedli za práci -možná mnohem víc, a že ani nepočítají hodiny, kdy buď v práci, nebo i doma dělají navíc...

Ovšem podstatná je informace, že to rozjeli na ministerstvu a (patrně) to nařídil ministr-i když se teď vymlouvá že prý to nevěděl.Protože, řekněme že pracovník zaměstnanec ministerstva s tím může šlehnout a jít jinam. Ale ministr Dobeš může zítra tento svůj názor navrhnout zítra ve vládě, aby se "z dobrých důvodů" šmírovalo všude-třeba u všech poskytovatelů internetu,kteří by museli ze zákona předávat státu ke kontrole všechny maily, které si soukromě posíláme..

0 0
možnosti
PZ

Rájec

24. 2. 2011 23:11
V práci snad pracovat

Asi to bude dosti odvážné ale domnívám se, že v práci snad by měli úředníci pracovat. Potom by byli šmírováni jen z toho hlediska, zda pracují či jen práci předstírají.  to ale je snad normální. Pokud ale se věnují svým soukromým věcem jako je mailová soukromá pošta, tak není nic divného, že to zaměstnavatele zajímá. Jak je možné, že se s tím tak duchplně zabýváme, místo toho, aby po zjištění, že v práci nepracují,  byli takoví úředníci vyhozeni.

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 2. 2011 9:08
Re: V práci snad pracovat

Ono tady  platí, že zrovna ti co dělají "durch" celejch 8 hodin (někde u pásu ve fabrice) berou paradoxně nejmíň. zatímco u drahé duševní práce je obvyklý že si člověk občas dáchne,dá si kafíčko,přečte noviny,pokecá s kolegou...(jo jasně, někde to nejde, třeba u učitelů, apd..ale ti zase mají přestávky a volné hodiny na totéž).

A jestli se dívají na svůj maiil, což může trvat pár minut (a zrovna ty se kontrolovaly), a nebo stráví půlku směny na internetu na seznamce nebo fejsbooku je sakra rozdíl -ale to na ministerstvu vlastně nekontrolovali vůbec .,ačkoliv by to taky technicky šlo...

0 0
možnosti

Tramp_007

24. 2. 2011 22:59
Slečno,

vhledem k tomu, že to celé ministerstvo je placené z peněz občanů se o žádné "šmírování" nejedná.

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 2. 2011 8:39
Re: Slečno,

V tom případě bych očekával, že občané se také dozvědí výsledky toho šmírování.Buď konkrétně co se tam našlo, nebo alespoň jaké byly podniknuty následné kroky, tedy že například někteří pracovníky MŠ byli propuštění, sníženy jim prémie, nebo například dokonce odhalena určitá korupce, atd.. Nic takového nikde nepsali....

Co kdyby je šmírovali "jen tak",aby proti nim něco měli a mohli se naopak zbavit těch poctivějších podobných Michálkovi???

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4157x
Jsem pedagog a publicistka - ale také matka a hlavně žena. Hodně věcí mě štve, vadí mně nespravedlnost, ale přesto si myslím, že nesmíme dovolit, abychom všichni začali vidět svět a budoucnost černě.

Seznam rubrik