Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

marka40

21. 2. 2011 15:19
Ten začátek

o té krávě - to je co za fantasmagorii?  Je naprostý nesmysl, aby jedna kráva dokázala uživot člověka!  Tak tady neplácejte nesmysly!Vím o čem píšu, mám kolem sebe několik zamědělců. Dneska člověka neuživí ani celý kravín, protože náklady jsou  tak vysoké, že výnos je minimální.

0 0
možnosti
JJ

konzerva

21. 2. 2011 18:07
Re: Ten začátek

S tím, že jedna kráva člověka neuživí, máte sice pravdu, ale o celé situaci víte asi tolik, jako paní blogerka. Z doslechu a z novinových článků. Tedy zhola nic. Srovnávat velkochov krav, s chovem individuálním, je nesmysl. Pokud si paní Anička, pořídila ke zmíněné krávě také jiné zvířectvo a stará se při tom o nějaký kousek políčka s bramborami, zeleninou atp., je přínos tohoto minihospodářství, do rozpočtu rodiny, docela významný. Tak vymažte ty žluté vykřičníky, přečtěte si tady ten odkaz, (http://oldwomen.wordpress.com/) a nemluvte o něčem, o čem víte prd.

0 0
možnosti
A

APEG

21. 2. 2011 13:52
A já bych krávu brala!!

Nějak Vás nechápu, to bych se měla cítit blbě, když mi přítel něco daruje? Věřím, že Anča tu Stračenu chtěla, a Fanda jí chtěl udělat radost. A kromě toho svým způsobem i mysleli na budoucnost, což dneska každý taky neumí.

Ono totiž, když už jsme u toho rovnostářství, péče o dobytek je práce jako každá jiná, a když už Vám jde o tohle, z krávy víc mlíka nenadojíte, ať už jí bude struky mačkat ženská, nebo chlap. Dokonalá rovnost pohlaví. ;-D

0 0
možnosti
JJ

konzerva

21. 2. 2011 13:43
Myslíte špatně.

Mně totiž připadáte, jako typický příklad feministky, poněkud připomínající bojovnice za emancipaci žen  - traktoristek, v padesátých létech.

Zatím, co vy byste šla nejspíš, na místě paní Aničky, na úřad pro dávky v nezaměstnanosti, ona se snažila sama o sebe postarat. Z toho jejího vyjádření totiž nikde nevyplývá, že by manžel rozhodoval "za ni", ale spíš ve shodě s ní. No a někdo si třeba umí spočítat, že je lépe pořídit si krávu a raději se trochu uskromnit, než se harcovat někde do města, nechat se ždímat v superhyper za pár šestek, páteksvátek a vyhodit polovičku výplaty za dopravu, doma být unavená, otravná, vyštvat manžela do hospody a skončit sama, s dvěma malými dětmi na krku. Možná je to tím, že jste rozvedená. V manželství to opravdu nemusí nutně fungovat tak, že všichni dělají všechno, ale povinnosti si rozdělí podle svých možností a schopností a  vzájemně se podporují. Třeba i tím, že koupí manželce krávu. Na té práci totiž není nic zavrženíhodného.

0 0
možnosti
MV

marka40

21. 2. 2011 15:20
Re: Myslíte špatně.

Krávu si lze pořádit jako "koníčka" . V žádném případě ne jako zdroj příjmu.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

21. 2. 2011 11:40
Jak může fanatismus pokroutit vnímání

"Fanda mi koupí krávu" určitě neznamenalo, že chce svoji ženu vykořisťovat. A Anča to jistě nechápala tak de/bil/ně, jako autorka blogu.  Prostě oba společně vědí, jak uživit rodinu (kromě Ančiny krávy jistě i nějakým zaměstnáním Fandy).

Proste mozek fanatismem (jakýmkoliv) rychle měkne.

0 0
možnosti
I

ika

21. 2. 2011 9:54
Nechápu.

Co když to byl její nápad, pustit se do podnikání s krávou? Venca jí tu investici možná jen schválil. Nechápu, proč by taková práce měla znamenat nějaké ponížení. To, že to nevoní vám nebo mně, ještě neznamená, že se to nemůže líbit nikomu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4157x
Jsem pedagog a publicistka - ale také matka a hlavně žena. Hodně věcí mě štve, vadí mně nespravedlnost, ale přesto si myslím, že nesmíme dovolit, abychom všichni začali vidět svět a budoucnost černě.

Seznam rubrik