Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

petis__

21. 2. 2011 10:43
bohužel

Je to přesně tak, jak to autorka napsala. Pracuji ve středně velké firmě (cca 50 THP zaměstnanců a dalších 50 dělníků). někde v ústraní na chodbě si každý otevře pusu na vedení, ale když s nimi mluví osobně, tak jim div nelezou do zádele. Padl tady argument, že je vysoká nezaměstnanost a že na naše místo čeká za plotem 10 dalších. Co třeba vlastní důstojnost? Ale pokud vám vyhovuje dělat svému zaměstnavateli dě*ku, je to vaše věc. U nás třbea přesčasy neproplácí, takže jakmile si oddělám 8 hodin, zbalím se a jdu domů ikdyby se na hlavu stavěli, mám přece i vlastní život.

0 0
možnosti

Ježikača

20. 2. 2011 22:36
proto kdysi

vznikly odbory, aby ten, kdo se zastal ostatních a byl jako nepohodlný vyhozen, neumřel hlady. a hele, jaké změny. není mnoho hubených, natož chudých odborářů.:-( jenže bez podpory ostatních revoltu provádět nemožno. jde ale změnit práci. pokud je ta stávající jediná možná, zajímavá a oblíbená a stojí na ni fronta, nerevoltovat. tak to prostě je. to nemá nic společného s povahou, ale s logikou.

0 0
možnosti

fanda2

20. 2. 2011 22:51
Re: proto kdysi

I když máte možná pravdu, čte se to příšerně!Rv

Madam, na začátku věty se píše velké písmeno! Vy jste musela v základní škole hodně churavět! Strašné a neinteligentní, až hloupé!

0 0
možnosti

pm61

20. 2. 2011 22:33
Autorko, jste opravdu tak naivní?

Kromě krize, jak jste správně zmínila, tu máme i vysokou nezaměstnanost. Na místo toho nespokojence, který by se ozval, čeká hned deset dalších. Tohle podnikatelé moc dobře vědí a počítají s tím, že právě proto se málokdo ozve a oni mohou utahovat šrouby jak se jim zachce. Hrdinství vám složenky nezaplatí. Argumentovat zákoníkem práce a soudit se v dnešní době? Jen to zkuste.

0 0
možnosti

jarinka

20. 2. 2011 20:51
Moc dobrý článek.

Pamatuji si také ze zaměstnání na lidi, kteří stále něco kritizovali, ale když byla schůze, byli zticha jako pěny anebo se dokonce přidali na druhou stranu. Tu špinavou práci (rozuměj kritiku nebo požadavky na vedení) nechali provést těmi, které tou kritikou někde v ústraní nabudili. K závěru vašeho článku jen dodám - bude líp, bude moc dobře, ale jen pro některé "kasty".

0 0
možnosti

krejcos

20. 2. 2011 20:28
Říká se? Žádného Se neznám.

Kdo to vlastně říká,že Češi mají holubičí povahu? Větší nesmysl se jenm tak honem neslyší.

0 0
možnosti

ELAPHURUS

20. 2. 2011 20:24
Nesnáším slovo ČECHÁČEK

To AMERIČÁNEK, NĚMEČEK, POLÁČEK nebo ITÁLEK a RUSEK se mi líbí :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4157x
Jsem pedagog a publicistka - ale také matka a hlavně žena. Hodně věcí mě štve, vadí mně nespravedlnost, ale přesto si myslím, že nesmíme dovolit, abychom všichni začali vidět svět a budoucnost černě.

Seznam rubrik